BoxholmBoxholm

Nyheter från Boxholm

Annonser
Senaste Nytt
Hällekiskuriren
[Liknande]

Vi ska ha minst 25 000 poliser


Trygghet och säkerhet är grunden i vårt demokratiska samhälle. Det måste upprätthållas i hela Sverige och i hela Skaraborg. Vi moderater är oroade och vill därför säkra så att tryggheten ökar.
2017-05-24 18:55

Liknande Artiklar
Hällekiskuriren
[Liknande]

(M): Löfven (S) måste lämna besked på sin resa genom Skaraborg


Poliskris. Integrationskris. Bostadskris. Lärarbrist, möter Stefan Löfven (S) på sin resa genom Sverige och Skaraborg. Vi förutsätter därför att han kommer till Skaraborg för att lämna besked om åtgärder för att lösa viktiga samhällsutmaningar, där Skaraborgs kommuner tydligt ser brister från regeringens sida.
2017-02-05 18:30

Hällekiskuriren
[Liknande]

2 800 hushåll i Skaraborg får bättre elnät


Ellevio gör nu en rejäl satsning på elnätet i Skövde, Mariestad och Karlsborg. I ett av de största elnätsprojekten i regionen i modern tid investerar Ellevio 130 miljoner i att säkra elnätet mot avbrott. Totalt handlar det om förbättringar för cirka 2 800 hushåll.
2017-05-08 09:40

Hällekiskuriren
[Liknande]

Mineral, fossil och smyckesstensmässa på Kinnekulle 2017


För nionde året i rad arrangeras i augusti månad stenmässa på Falkängens Hantverksby i Hällekis. Arrangörer är Skaraborgs Geologiska Sällskap, SGS, en lokal förening för geologiintresserade i Skaraborgstrakten.
2017-07-27 15:25

Hällekiskuriren
[Liknande]

Så slår höjd skatt mot Skaraborgare


Nu har på Skaraborgares konton årets första lön nyligen landat. För t ex barnmorskor, lärare och poliser i Skaraborg märks regeringens skattepolitik på sista raden. Dessutom höjer ett par kommuner i Skaraborg kommunalskatten. Årets första lönebesked blir därför mer dystert än man tänkt sig.
2017-01-30 16:35

Hällekiskuriren
[Liknande]

Skaraborgsföretag vald till Årets Språngbrädeföretag 2013


Den årliga Stora CONNECT Väst dagen är ett tillfälle då CONNECT Väst visar upp sin verksamhet och utser företag och personer som utmärkt sig under året som varit. Priset Årets Språngbrädeföretag syftar till att uppmärksamma de företag som utmärk sig i processen och bedöms ha...
2014-04-11 16:43

Hällekiskuriren
[Liknande]

M: Hela Skaraborg i arbete - satsningar på jobb och trygghet


Trots att svensk ekonomi just nu går bra, så finns ett utanförskap som hotar vår sammanhållning. Det syns tydligast i jobbklyfta som går mellan inrikes och utrikes födda, i Skaraborg i t ex Falköping är gapet nästan tio gånger så stort och även i Skara,...
2017-05-04 16:35

Hällekiskuriren
[Liknande]

Kållandsö på väg mot ytterligare turismutveckling


Destination Läckö-Kinnekulle AB har under våren tillsammans med ett antal aktörer på Kållandsö arbetat med en ansökan till Leader Nordvästra Skaraborg. Detta för att man tillsammans vill bygga vidare på det som skapades under tidigare projekt men också utveckla nya delar för att Kållandsö ska...
2017-06-01 11:10

Hällekiskuriren
[Liknande]

Höjda skatter slår mot Skaraborg


I Sverige och Skaraborg krävs hårt arbete men inte särskilt hög lön för att räknas som höginkomsttagare av den (S)-ledda regeringen. Totalt en miljon människor får höjd inkomstskatt, däribland 4 av 10 Skaraborgska barnmorskor, 4 av 10 Skaraborgspoliser och 7 av 10 Skaraborgsingenjörer.
2017-04-18 12:51

Hällekiskuriren
[Liknande]

Löfvens straffskatter på Skaraborgsjobb måste stoppas


Svensk ekonomi är stark, men samtidigt sårbar inför sämre tider. Jobbskapande pressas av teknikförändring och hårdare konkurrens. Sverige riskerar att tappa mark internationellt och möjligheter som globalisering, internationell handel och teknikutveckling ger, kommer inte alla till del. Skaraborg som har stark tillverkningsproduktion är sårbart. På...
2017-03-23 18:35

Hällekiskuriren
[Liknande]

Stärk deltidsbrandmännens villkor i Skaraborg


Räddningschefer i bland annat Skaraborg har nu slagit larm och uttrycker oro inför framtiden. De tillskriver därför regeringen. För att säkra att frågan kommer upp och att svar ges, ställer därför Skaraborgs moderata riksdagsledamot Cecilia Widegren (M) regeringen till svars i riksdagen. Svar måste ges...
2017-06-21 20:50

Hällekiskuriren
[Liknande]

Visans vänner Skaraborg på Sommarmusik på Falkängen


Sommarmusik på Falkängen bjuder på sköna musikstunder varje onsdagskväll i juli kl 18.00, vid Kaffestugan. Det blir som vanligt en blandning av olika stilar och inriktningar, men allt under samma signum - gemytlig och trivsam atmosfär både på scen och hos publik!
2017-07-11 10:20

Hällekiskuriren
[Liknande]

Förskollärarutbildning i Skövde vårterminen 2018


Högskolan i Borås och Högskolan i Skövde har ingått en fördjupad avsiktsförklaring. Målet är att Högskolan i Borås ska utbilda förskollärare i Skövde från vårterminen 2018. På sikt kan detta bidra till att minska bristen på förskollärare i Skaraborgsområdet.
2017-05-05 19:10

Hällekiskuriren
[Liknande]

Möt våren på Skaraborgs vandringsleder!


Den 12-28 maj arrangeras 7 olika vandringar på några av Skaraborgs finaste vandringsleder! Det är Destination Läckö-Kinnekulle AB som tillsammans med 5 olika arrangörer vill lyfta vandringsintresset och samtidigt ge deltagarna möjlighet att uppleva kulturaktiviteter. Evenemanget heter Vandra i Skaraborg och deltagarna får uppleva promenader...
2017-05-03 14:50

Hällekiskuriren
[Liknande]

Kan gruvan i Kinne-Kleva bli ett framtida besöksmål?


För att besvara den frågan har Destination Läckö-Kinnekulle AB med finansiering från Sparbanksstiftelsen Skaraborg genomfört en förstudie. Arbetet har pågått under vintern och resultatet av förstudien som nu är klar presenterades igår.
2017-04-12 14:40

Hällekiskuriren
[Liknande]

Vandra i Skaraborg


Att vandra och uppleva fantastisk natur är något vi kan erbjuda i Skaraborg. Våra vandringsleder är flitigt besökta men ännu fler kan lockas till dessa upplevelser! Därför samarbetar flera föreningar och Destination Läckö-Kinnekulle AB och genomför 7 vandringar mellan den 12-28 maj, ett evenemang som...
2017-04-20 15:40

Hällekiskuriren
[Liknande]

Förstudie Boendeanläggning Kinnekulle


Destination Läckö-Kinnekulle AB presenterar nu en förstudie som producerats för att utreda om det finns underlag för att etablera en ny boendeanläggning på Kinnekulle. Förstudien som är finansierad av Sparbanksstiftelsen Skaraborg ger en utförlig områdesbeskrivning tillsammans med trendrapporter och statistisk analys för att ge en...
2017-05-22 17:05

Hällekiskuriren
[Liknande]

Måndag 14 april 2014


EU-parlamentarikern Kent Johansson och SPF-förbundets ordförande Karl Erik Olsson medverkade vid årets distriktsstämma i Skaraborg. Kent Johansson framhöll styrkan i att ha olika bakgrund och språk i arbetet med EU-frågorna. Men pensionärerna är många.
2014-04-14 19:54

Hällekiskuriren
[Liknande]

Skaraborgs största Geocachevent 21-23 april i Lidköping


Den 21-23 april är det åter dags för den stora Geocach-träffen i Destination Läckö-Kinnekulle. Det är Läckö-Kinnekulle event som för fjärde året arrangerar Skaraborgs största geocachevent med flera hundratalsdeltagare.
2017-04-19 16:45

Hällekiskuriren
[Liknande]

Alliansen Skaraborg värnar rätten att välja mat


Skaraborg är Sveriges mat-mecka. Stark primärproduktion, tradition av livsmedelsförädling och utveckling av mat-upplevelser som är växande. Nu vill den svaga vänsterregeringen avsätta 30 procent av jordbruksmarken för ekologisk produktion.
2017-05-04 16:35

Hällekiskuriren
[Liknande]

Dags att lägga ner Arbetsförmedlingen


Trots att Sverige och Skaraborg är mitt i en högkonjunktur befinner sig närmare en miljon människor i utanförskap och bidragsberoende. Arbetsmarknaden blir alltmer tudelad, integrationen fungerar inte och arbetsgivare har allt svårare att rekrytera.
2017-03-08 11:40

Hällekiskuriren
[Liknande]

Widegren (M) föreläste på försvarets Logistik- och Motorskola i Skövde


I veckan inbjöds Cecilia Widegren (M) riksdagsledamot från Norra Vånga, Skaraborg, in som föreläsare vid Försvarsmaktens gemensamma Logistik- och Motorskola, LogS, på Skövde Garnison.
2017-02-28 14:15

Hällekiskuriren
[Liknande]

Gemensam avsiktsförklaring för Kinnekullebanans utveckling


På måndag den 12 juni hålls det en pressinformation om Kinnekullebanans framtida utveckling. Under träffen kommer ledande politiker från kommunerna Götene, Gullspång, Mariestad, Vara och Lidköping berätta om sin gemensamma avsiktsförklaring om varför Skaraborg behöver en utveckling av Kinnekullebanan.
2017-06-10 10:45

Hällekiskuriren
[Liknande]

Per Pettersson - Creative Commons License - Källa: Flickr Anna Kinberg Batra besöker Skaraborg


Onsdagen den 19 april besöker Moderaternas partiledare, Anna Kinberg Batra, Skaraborg. Tillsammans med riksdagsledamöterna Cecilia Widegren och Sten Bergheden träffar Kinberg Batra personal och ledning på Gunnar Dafgårds AB i Källby för samtal om förutsättningarna för svenska företag att skapa jobb.
2017-04-18 12:51

Hällekiskuriren
[Liknande]

Tre skaraborgare målar för seger i Måleri-SM


I maj gör inte mindre än tre unga målare från Skaraborg upp med sex andra unga finalister om segern i Måleri-SM. I prispotten ligger en plats i målerilandslaget och chansen att få åka till Brasilien och representera Sverige i Måleri-VM.
2014-04-28 16:03

Hällekiskuriren
[Liknande]

Läckö-Kinnekulle event – Skaraborgs största geocachevent


Att geocacha är ett sätt att uppleva nya platser. Nu är det dags för Skaraborgs hittills största geocachevent att genomföras i Läckö-Kinnekullebygden.
2014-04-25 17:06

Hällekiskuriren
[Liknande]

Besök på Lidköpingsgård som levererar kött till McDonalds


Riksdagsledamöterna Sten Bergheden (M) och Christer Winbäck (FP) besökte tillsammans med bl a Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall (S) den gård utanför Lidköping som levererar nötkött till McDonalds i Skaraborg.
2013-10-04 18:57

Corren.se
[Liknande]

Båda sidor sänker skatten i Boxholm


De ideologiska skillnaderna är stora i Boxholm, trots att båda sidor vill sänka skatten. Högre lön ger nöjda medarbetare som gör ett bättre jobb, tycker S2010 13:01:40 +0200Den 22-årige Linköpingsbo, som i maj åtalades misstänkt för att ha våldtagit en sovande kvinna i Mexiko, friades...
2010-09-17 11:42

Hällekiskuriren
[Liknande]

UN-women Nationella kommitté Sverige, lokalföreningen Skaraborg höll årsmöte


Den relativt nya FN-föreningen UN-Women Skaraborg bytte namn i samband med sitt årsmöte i veckan. - Enligt FN ska namnet vara UN-women Nationella kommitté Sverige, lokalföreningen Skaraborg och då följer vi det säger Monica Green, nyvald ordförande.
2014-04-24 10:58

Hällekiskuriren
[Liknande]

Gemensam avsiktsförklaring för Kinnekullebanans utveckling


Den 12 juni bjöd kommunalråden och ledande politiker från kommunerna Götene, Gullspång, Mariestad, Vara och Lidköping in till en pressinformation om sin gemensamma avsiktsförklaring om varför Skaraborg behöver en utveckling av Kinnekullebanan.
2017-06-14 17:50

Hällekiskuriren
[Liknande]

Vandra i Skaraborg


Under tre helger i maj månad arrangeras vandringshelger i Skaraborg. Dessa är Vallevandringen, Kvarnstensvandringen, Nattvandringen Kinnekulle samt Kinnemilen.
2014-04-24 10:58

NT.se - Lokala Nyheter
[Liknande]

Viktigt genrep inför VM


Björke/Ydre från Boxholm firade stora framg&ariiption>Låten om Pippi Långstrump kan alla. Konferencieren Maria Olofsson fick i gång allsången och barnen kröp ihop allt tätare framför scenen för att få chans att sjunga i mikrofonen.
2010-08-22 14:06

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Tolvåring försvunnen i Skaraborgsområdet


En tolvåring är försvunnen i Skaraborg, uppger P4 Skaraborg. Polisen har inlett en sökinsats. – I normalfallet påbörjar vi alltid en informationsinhämtning för att se vad som har hänt. Detta hanteras av regionala insatsledaren initialt. De har precis börjat det arbetet, bekräftar Peter Nordengård, vakthavande befäl...
2017-04-27 11:55

Corren.se
[Liknande]

Ökad trygghet i Boxholm


Tryggheten upplevs som förhållandevis stor i Boxholms kommun. Det visar SCB:s senaste medborgarundersökning.
2010-12-22 07:39

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

12-åring försvunnen – polisen har inlett sökinsats


En tolvåring är försvunnen i Skaraborg, uppger P4 Skaraborg. Polisen har inlett en sökinsats. – I normalfallet påbörjar vi alltid en informationsinhämtning för att se vad som har hänt. Detta hanteras av regionala insatsledaren initialt. De har precis börjat det arbetet, bekräftar Peter Nordengård, vakthavande befäl...
2017-04-27 12:00

SR.se - Göteborg
[Liknande]

Göteborgsskott förstör Skaraborgspolisens ledighet


Skottlossningarna i Göteborg och sommarstöket på kusten gör att poliser i Skaraborg inte får semester som de vill.
2014-04-15 10:18

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Män utgav sig för att vara poliser – misstänks för brott


Två män i 20-årsåldern i Skövde ska ha utgett sig för att vara poliser.Med blåljusutrustning och batong ska de ha stoppat bilar längst vägen och bett förarna om körkort.De misstänks nu för föregivande av allmän ställning och knivlagen, skriver Skaraborgs Allehanda.
2017-07-24 04:50

Linköpings Tidning
[Liknande]

I väntan på höftledsoperation


– Normalt är tortyr förbjuden i demokratiska stater. Men att försäkringskassan vill tvinga mig med finansiella påtryckningar att utstå fysisk smärta är tydligen ingen tortyr. Det säger Börge Jensen, som fått reda på att han inte får sjukskriva sig i väntan på operation i höger höft.
2009-11-09 08:56

SR.se - Östergötland
[Liknande]

Minst trafikolyckor i Boxholm


Boxholm var en av de kommuner med minst antal döda eller skadade i trafiken under 2012, det visar NTF:s Trafikskadeindex där man mätt skador i förhållande till invånare i kommunen. Tillsammans med 23:a andra orter i Sverige toppar Boxholm listan före bland annat Kinda och...
2013-07-15 12:24

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Emma leder unga Moderater


I lördags valdes Emma Ophus till ny distriktsordförande i Skaraborg. Emma är född och uppvuxen i Skara och är 19 år gammal. Ett  60- tal unga moderater samlades i Lidköping för att diskutera politik och utse en ny distriktsstyrelse. Under dagen debatterades det friskt om skolpolitik,...
2014-02-25 08:06

.