BoxholmBoxholm

Nyheter från Boxholm

Annonser
Senaste Nytt
Hällekiskuriren
[Liknande]

Kållandsö på väg mot ytterligare turismutveckling


Destination Läckö-Kinnekulle AB har under våren tillsammans med ett antal aktörer på Kållandsö arbetat med en ansökan till Leader Nordvästra Skaraborg. Detta för att man tillsammans vill bygga vidare på det som skapades under tidigare projekt men också utveckla nya delar för att Kållandsö ska...
2017-06-01 11:10

Liknande Artiklar
Hällekiskuriren
[Liknande]

Kan gruvan i Kinne-Kleva bli ett framtida besöksmål?


För att besvara den frågan har Destination Läckö-Kinnekulle AB med finansiering från Sparbanksstiftelsen Skaraborg genomfört en förstudie. Arbetet har pågått under vintern och resultatet av förstudien som nu är klar presenterades igår.
2017-04-12 14:40

Hällekiskuriren
[Liknande]

Möt våren på Skaraborgs vandringsleder!


Den 12-28 maj arrangeras 7 olika vandringar på några av Skaraborgs finaste vandringsleder! Det är Destination Läckö-Kinnekulle AB som tillsammans med 5 olika arrangörer vill lyfta vandringsintresset och samtidigt ge deltagarna möjlighet att uppleva kulturaktiviteter. Evenemanget heter Vandra i Skaraborg och deltagarna får uppleva promenader...
2017-05-03 14:50

Hällekiskuriren
[Liknande]

Så slår höjd skatt mot Skaraborgare


Nu har på Skaraborgares konton årets första lön nyligen landat. För t ex barnmorskor, lärare och poliser i Skaraborg märks regeringens skattepolitik på sista raden. Dessutom höjer ett par kommuner i Skaraborg kommunalskatten. Årets första lönebesked blir därför mer dystert än man tänkt sig.
2017-01-30 16:35

Hällekiskuriren
[Liknande]

Förskollärarutbildning i Skövde vårterminen 2018


Högskolan i Borås och Högskolan i Skövde har ingått en fördjupad avsiktsförklaring. Målet är att Högskolan i Borås ska utbilda förskollärare i Skövde från vårterminen 2018. På sikt kan detta bidra till att minska bristen på förskollärare i Skaraborgsområdet.
2017-05-05 19:10

Hällekiskuriren
[Liknande]

Förstudie Boendeanläggning Kinnekulle


Destination Läckö-Kinnekulle AB presenterar nu en förstudie som producerats för att utreda om det finns underlag för att etablera en ny boendeanläggning på Kinnekulle. Förstudien som är finansierad av Sparbanksstiftelsen Skaraborg ger en utförlig områdesbeskrivning tillsammans med trendrapporter och statistisk analys för att ge en...
2017-05-22 17:05

Hällekiskuriren
[Liknande]

Mineral, fossil och smyckesstensmässa på Kinnekulle 2017


För nionde året i rad arrangeras i augusti månad stenmässa på Falkängens Hantverksby i Hällekis. Arrangörer är Skaraborgs Geologiska Sällskap, SGS, en lokal förening för geologiintresserade i Skaraborgstrakten.
2017-07-27 15:25

Hällekiskuriren
[Liknande]

Höjda skatter slår mot Skaraborg


I Sverige och Skaraborg krävs hårt arbete men inte särskilt hög lön för att räknas som höginkomsttagare av den (S)-ledda regeringen. Totalt en miljon människor får höjd inkomstskatt, däribland 4 av 10 Skaraborgska barnmorskor, 4 av 10 Skaraborgspoliser och 7 av 10 Skaraborgsingenjörer.
2017-04-18 12:51

Hällekiskuriren
[Liknande]

(M): Löfven (S) måste lämna besked på sin resa genom Skaraborg


Poliskris. Integrationskris. Bostadskris. Lärarbrist, möter Stefan Löfven (S) på sin resa genom Sverige och Skaraborg. Vi förutsätter därför att han kommer till Skaraborg för att lämna besked om åtgärder för att lösa viktiga samhällsutmaningar, där Skaraborgs kommuner tydligt ser brister från regeringens sida.
2017-02-05 18:30

Hällekiskuriren
[Liknande]

2 800 hushåll i Skaraborg får bättre elnät


Ellevio gör nu en rejäl satsning på elnätet i Skövde, Mariestad och Karlsborg. I ett av de största elnätsprojekten i regionen i modern tid investerar Ellevio 130 miljoner i att säkra elnätet mot avbrott. Totalt handlar det om förbättringar för cirka 2 800 hushåll.
2017-05-08 09:40

Hällekiskuriren
[Liknande]

Skaraborgsföretag vald till Årets Språngbrädeföretag 2013


Den årliga Stora CONNECT Väst dagen är ett tillfälle då CONNECT Väst visar upp sin verksamhet och utser företag och personer som utmärkt sig under året som varit. Priset Årets Språngbrädeföretag syftar till att uppmärksamma de företag som utmärk sig i processen och bedöms ha...
2014-04-11 16:43

Hällekiskuriren
[Liknande]

Löfvens straffskatter på Skaraborgsjobb måste stoppas


Svensk ekonomi är stark, men samtidigt sårbar inför sämre tider. Jobbskapande pressas av teknikförändring och hårdare konkurrens. Sverige riskerar att tappa mark internationellt och möjligheter som globalisering, internationell handel och teknikutveckling ger, kommer inte alla till del. Skaraborg som har stark tillverkningsproduktion är sårbart. På...
2017-03-23 18:35

Hällekiskuriren
[Liknande]

M: Hela Skaraborg i arbete - satsningar på jobb och trygghet


Trots att svensk ekonomi just nu går bra, så finns ett utanförskap som hotar vår sammanhållning. Det syns tydligast i jobbklyfta som går mellan inrikes och utrikes födda, i Skaraborg i t ex Falköping är gapet nästan tio gånger så stort och även i Skara,...
2017-05-04 16:35

Hällekiskuriren
[Liknande]

Skaraborgs största Geocachevent 21-23 april i Lidköping


Den 21-23 april är det åter dags för den stora Geocach-träffen i Destination Läckö-Kinnekulle. Det är Läckö-Kinnekulle event som för fjärde året arrangerar Skaraborgs största geocachevent med flera hundratalsdeltagare.
2017-04-19 16:45

Hällekiskuriren
[Liknande]

Vandra i Skaraborg


Att vandra och uppleva fantastisk natur är något vi kan erbjuda i Skaraborg. Våra vandringsleder är flitigt besökta men ännu fler kan lockas till dessa upplevelser! Därför samarbetar flera föreningar och Destination Läckö-Kinnekulle AB och genomför 7 vandringar mellan den 12-28 maj, ett evenemang som...
2017-04-20 15:40

Hällekiskuriren
[Liknande]

Besök på Lidköpingsgård som levererar kött till McDonalds


Riksdagsledamöterna Sten Bergheden (M) och Christer Winbäck (FP) besökte tillsammans med bl a Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall (S) den gård utanför Lidköping som levererar nötkött till McDonalds i Skaraborg.
2013-10-04 18:57

Hällekiskuriren
[Liknande]

Widegren (M) föreläste på försvarets Logistik- och Motorskola i Skövde


I veckan inbjöds Cecilia Widegren (M) riksdagsledamot från Norra Vånga, Skaraborg, in som föreläsare vid Försvarsmaktens gemensamma Logistik- och Motorskola, LogS, på Skövde Garnison.
2017-02-28 14:15

Hällekiskuriren
[Liknande]

Gemensam avsiktsförklaring för Kinnekullebanans utveckling


På måndag den 12 juni hålls det en pressinformation om Kinnekullebanans framtida utveckling. Under träffen kommer ledande politiker från kommunerna Götene, Gullspång, Mariestad, Vara och Lidköping berätta om sin gemensamma avsiktsförklaring om varför Skaraborg behöver en utveckling av Kinnekullebanan.
2017-06-10 10:45

Hällekiskuriren
[Liknande]

Vi ska ha minst 25 000 poliser


Trygghet och säkerhet är grunden i vårt demokratiska samhälle. Det måste upprätthållas i hela Sverige och i hela Skaraborg. Vi moderater är oroade och vill därför säkra så att tryggheten ökar.
2017-05-24 18:55

Hällekiskuriren
[Liknande]

Måndag 14 april 2014


EU-parlamentarikern Kent Johansson och SPF-förbundets ordförande Karl Erik Olsson medverkade vid årets distriktsstämma i Skaraborg. Kent Johansson framhöll styrkan i att ha olika bakgrund och språk i arbetet med EU-frågorna. Men pensionärerna är många.
2014-04-14 19:54

Hällekiskuriren
[Liknande]

Stärk deltidsbrandmännens villkor i Skaraborg


Räddningschefer i bland annat Skaraborg har nu slagit larm och uttrycker oro inför framtiden. De tillskriver därför regeringen. För att säkra att frågan kommer upp och att svar ges, ställer därför Skaraborgs moderata riksdagsledamot Cecilia Widegren (M) regeringen till svars i riksdagen. Svar måste ges...
2017-06-21 20:50

Hällekiskuriren
[Liknande]

Per Pettersson - Creative Commons License - Källa: Flickr Anna Kinberg Batra besöker Skaraborg


Onsdagen den 19 april besöker Moderaternas partiledare, Anna Kinberg Batra, Skaraborg. Tillsammans med riksdagsledamöterna Cecilia Widegren och Sten Bergheden träffar Kinberg Batra personal och ledning på Gunnar Dafgårds AB i Källby för samtal om förutsättningarna för svenska företag att skapa jobb.
2017-04-18 12:51

Hällekiskuriren
[Liknande]

Tre skaraborgare målar för seger i Måleri-SM


I maj gör inte mindre än tre unga målare från Skaraborg upp med sex andra unga finalister om segern i Måleri-SM. I prispotten ligger en plats i målerilandslaget och chansen att få åka till Brasilien och representera Sverige i Måleri-VM.
2014-04-28 16:03

Hällekiskuriren
[Liknande]

Gemensam avsiktsförklaring för Kinnekullebanans utveckling


Den 12 juni bjöd kommunalråden och ledande politiker från kommunerna Götene, Gullspång, Mariestad, Vara och Lidköping in till en pressinformation om sin gemensamma avsiktsförklaring om varför Skaraborg behöver en utveckling av Kinnekullebanan.
2017-06-14 17:50

Hällekiskuriren
[Liknande]

Visans vänner Skaraborg på Sommarmusik på Falkängen


Sommarmusik på Falkängen bjuder på sköna musikstunder varje onsdagskväll i juli kl 18.00, vid Kaffestugan. Det blir som vanligt en blandning av olika stilar och inriktningar, men allt under samma signum - gemytlig och trivsam atmosfär både på scen och hos publik!
2017-07-11 10:20

Hällekiskuriren
[Liknande]

UN-women Nationella kommitté Sverige, lokalföreningen Skaraborg höll årsmöte


Den relativt nya FN-föreningen UN-Women Skaraborg bytte namn i samband med sitt årsmöte i veckan. - Enligt FN ska namnet vara UN-women Nationella kommitté Sverige, lokalföreningen Skaraborg och då följer vi det säger Monica Green, nyvald ordförande.
2014-04-24 10:58

Hällekiskuriren
[Liknande]

Dags att lägga ner Arbetsförmedlingen


Trots att Sverige och Skaraborg är mitt i en högkonjunktur befinner sig närmare en miljon människor i utanförskap och bidragsberoende. Arbetsmarknaden blir alltmer tudelad, integrationen fungerar inte och arbetsgivare har allt svårare att rekrytera.
2017-03-08 11:40

Corren.se
[Liknande]

Båda sidor sänker skatten i Boxholm


De ideologiska skillnaderna är stora i Boxholm, trots att båda sidor vill sänka skatten. Högre lön ger nöjda medarbetare som gör ett bättre jobb, tycker S2010 13:01:40 +0200Den 22-årige Linköpingsbo, som i maj åtalades misstänkt för att ha våldtagit en sovande kvinna i Mexiko, friades...
2010-09-17 11:42

Hällekiskuriren
[Liknande]

Läckö-Kinnekulle event – Skaraborgs största geocachevent


Att geocacha är ett sätt att uppleva nya platser. Nu är det dags för Skaraborgs hittills största geocachevent att genomföras i Läckö-Kinnekullebygden.
2014-04-25 17:06

Hällekiskuriren
[Liknande]

Alliansen Skaraborg värnar rätten att välja mat


Skaraborg är Sveriges mat-mecka. Stark primärproduktion, tradition av livsmedelsförädling och utveckling av mat-upplevelser som är växande. Nu vill den svaga vänsterregeringen avsätta 30 procent av jordbruksmarken för ekologisk produktion.
2017-05-04 16:35

NT.se - Lokala Nyheter
[Liknande]

Viktigt genrep inför VM


Björke/Ydre från Boxholm firade stora framg&ariiption>Låten om Pippi Långstrump kan alla. Konferencieren Maria Olofsson fick i gång allsången och barnen kröp ihop allt tätare framför scenen för att få chans att sjunga i mikrofonen.
2010-08-22 14:06

Hällekiskuriren
[Liknande]

Vandra i Skaraborg


Under tre helger i maj månad arrangeras vandringshelger i Skaraborg. Dessa är Vallevandringen, Kvarnstensvandringen, Nattvandringen Kinnekulle samt Kinnemilen.
2014-04-24 10:58

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Tolvåring försvunnen i Skaraborgsområdet


En tolvåring är försvunnen i Skaraborg, uppger P4 Skaraborg. Polisen har inlett en sökinsats. – I normalfallet påbörjar vi alltid en informationsinhämtning för att se vad som har hänt. Detta hanteras av regionala insatsledaren initialt. De har precis börjat det arbetet, bekräftar Peter Nordengård, vakthavande befäl...
2017-04-27 11:55

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

12-åring försvunnen – polisen har inlett sökinsats


En tolvåring är försvunnen i Skaraborg, uppger P4 Skaraborg. Polisen har inlett en sökinsats. – I normalfallet påbörjar vi alltid en informationsinhämtning för att se vad som har hänt. Detta hanteras av regionala insatsledaren initialt. De har precis börjat det arbetet, bekräftar Peter Nordengård, vakthavande befäl...
2017-04-27 12:00

Skaraborgs Länstidning
[Liknande]

Idrottsföreningar satsar på vandringar


Liksom förra året marknadsförs flera av maj månads vandringar tillsammans, även om budget nu är lite mindre. - Det gick jättebra förra året och deltagarna var väldigt nöjda, säger Malin Fahlström på Destination Läckö-Kinnekulle AB. Gemensamt för alla vandringar är att deltagarna bjuds på en mils vandring...
2014-04-24 14:38

Hällekiskuriren
[Liknande]

LEADER pengar till att utveckla och stärka landsbygden


LEADER Västra Skaraborg har beviljat två nya projekt för att utveckla och stärka landsbygden, dessa är "Samåkningstjänster på landsbygden" och "Delaktighet på landsbygden".
2013-08-13 12:03

Lidköpingsnytt.nu - Götene
[Liknande]

Fyra platser som kan få Kinnekullehotell


Kinnekulleområdet – ja, hela mellersta delen av Skaraborg – ha behov av att det skapas en ny övernattningsanläggning på Kinnekulle. I dag presenterade Destination Läckö Kinnekulle AB och Götene Kommun en förstudie som visar att det skulle inte bara vara bra för omgivningen, det skulle...
2017-05-18 09:00

Lidköpingsnytt.nu - Skara
[Liknande]

Nya EU-medel fördelade till projekt i Götene och Skara


EU:s utvecklingssatsningar lokalt sker i stor utsträckning genom Leader-projekt, och här finns även lokal administration och styrelse för nordvästra Skaraborg. Detta lokal ledningssätt kallas för LAG. I veckan som gått beviljades projekt där Götene och Skara får stöd. Nyanlända kvinnors integration i arbetslivet, Götene –...
2017-03-11 06:30

Lidköpingsnytt.nu - Skaraborg
[Liknande]

Kartlägger Skaraborg för att förbättra kulturlivet


Tusentals data samlas just nu in om Skaraborgs kulturliv. Materialet ska hjälpa beslutsfattare att navigera rätt i framtiden. Bakom projektet står Västra Götalandsregionen tillsammans med Skaraborgs Kommunalförbund, allt efter en internationellt framgångsrik modell. I morgon startar en spännande fas i projektet genom ett möte i...
2013-10-17 17:42

Lidköpingsnytt.nu - Grästorp
[Liknande]

Studie för skidtunnel i Grästorp får EU-bidrag


Grästorps kommun har fått närmare 400 000 kronor i bidrag av det EU-finansierade Leader i Nordvästra Skaraborg till en förstudie av en skidtunnel och ett aktivitetscentrum vid motionsspåret Skubbet utanför Grästorp. Planen är att i förstudie tillsammans med experter, invånare, föreningar och företag ta reda...
2017-05-23 12:15

.